100.00 лв.
Изпрати съобщение

Симов

В Сайт безплатни обяви от септември 2022г.
Частно лице
Обяви на потребителя


Диатомит /диатомична пръст/ срещу паразити, акари при кучета.
гр. Банкя, Област София |
Добавена: 16 май 2023, в 12:18ч.
|
Номер на обявата: 2154

Обява от: Частно лице
Описание:

Диатомит на прах.
Цена: 5 кг. - 100 лв.
Куриерска доставка.

За поръчки моля пишете ми в контактния вход на саита или на моя имеил
intracom@abv.bg.

Този нетоксичен прах, съставен от натрошени вкаменелости на сладководни и морски организми, не само убива кърлежи, но има и няколко други ползи:

1. Контрол на бълха и кърлежи
На микроскопично ниво диатомитът наподобява парченца счупено стъкло. Макар че диатомита е безвреден за хората и животните, онези стъклени фрагменти унищожават насекоми като бълхи, кърлежи, въшки и акари (и техните ларви), като пронизват защитните си структури, което ги кара да дехидратират и умират.

Нанесете леко диатомита върху козината на вашия домашен любимец, както и върху постелките и килимите. Може да отнеме три дни, за да свърши работата си, така че го оставяйте във всякакви килими поне толкова дълго, преди да почистите.

Можете също така да научите как да си направите собствена прах за бълхи и кърлежи, като използвате само три съставки, включително диатомит.

Забележка: Тъй като диатомит действа като сушилен агент, вашият домашен любимец може да получи суха кожа. Ако това се случи, го къпете с хидратиращ балсам за домашни любимци.

2. Градински контрол на вредителите
Тъй като диатомит отблъсква и убива всичко, от мравки, гъсеници, армейски червеи, хлебарки, охлюви, паяци и термити до сребърни рибки, уховици, плоски буболечки, плодови мухи и бръмбари (помнете: това също ще запази кърлежите!), Диатомитът е чудесен за градината - особено ако имате домашни любимци, които обикалят там и не искате да използвате химически пестициди. Просто поръсете в района или разбъркайте с вода и спрей по дърветата (според уебсайта на Wolf Creek Ranch, около една чаша до 1/2 галон вода трябва да свърши работа). Уверете се, че сте приложили многократно.

3. Здравословна добавка
Тъй като диатомита е пълен с минерали (магнезий, силиций, калций, натрий, желязо и други следи от минерали), също така е известно, че помагат за поддържането на здравето на домашните любимци - и хората - когато се консумират. Според eatlocalgrown.com, здравата кожа, косата и ноктите и по-ниският холестерол в кръвта са всички потенциални ползи.

Известен е също като цялостен детоксикатор, което вероятно е причината да е друга обща употреба на диатомит.

4. Естествен обезводнител
Взети вътрешно, DE може да освободи кучетата от кръгли червеи, бич-червеи, острици и анкилостоми - въпреки че са по-малко ефективни срещу тениите - в рамките на една седмица от ежедневното хранене. Трябва да се хранят най-малко един месец, за да се убият яйца за люпене и червеи, които се движат в и от стомаха.

Уверете се, че смесите диатомита добре в храната на кучето си, за да предотвратите дразненето на белите дробове от дишането му в праха.

5. Дезодорант без химикали
Ако проблемът ви е смрадливо куче, можете да използвате и диатомит като естествен дезодорант. Поръсете килим или други миризлива област с диатомит и го оставете за около един ден, след това изсмучете или я пометете. (Ако го използвате на килим, не забравяйте да почистите килима и преди да използвате диатомит.) За собствениците на котки, смесете в някакво диатомит с отпадъците на котето, за да неутрализирате миризмите.

Така че, имате го, пет лесни начина, по които можете да включите диатомита в живота на вашия домашен любимец за някои естествени домакинства и подсилване на храненето. Също така избягвайте да вдишвате диатомит и вашите домашни любимци, тъй като това е дразнещо действие на белите дробове.

За да използвате диатомит като обезпаразитяващо средство или хранителна добавка, използвайте следните дози:

1/2 ч.л. за кученца и малки кучета

1 чаена лъжичка за кучета под 50 паунда

1 супена лъжица за кучета над 50 паунда

2 супени лъжици за кучета над 100 кг

Назад
Преглеждания: 97
Изпрати съобщение на продавача:
Моля, влезте в профила си или се регистрирайте, за да изпратите съобщение към автора на тази обява.
Обяви на потребителя Симов
Серин /изосерин/ - аминокиселина за по добра концентрация и памет.
Храни, добавки, напитки » Храни, добавки, напитки
6 окт. 2022, в 10:56ч.
20.00 лв.
Фитостерол 95 % прах за понижаване на серумен холестерол в кръвта.
Храни, добавки, напитки » Храни, добавки, напитки
16 май 2023, в 12:09ч.
20.00 лв.
Сулфосалицилова киселина чиста 99 % прах - лабораторен реагент.
Храни, добавки, напитки » Храни, добавки, напитки
19 септ. 2022, в 12:04ч.
50.00 лв.
Бетаин хидрохлорид - аминокиселина в помощ на храносмилането.
Храни, добавки, напитки » Храни, добавки, напитки
6 окт. 2022, в 11:32ч.
20.00 лв.
Последвайте ни